Anne Rantzau, Lilly: Gen Z houdt niet van telefoneren

Bij Lilly mixen we romantiek met elementen van street fashion in de nieuwe bruidsstijlen. Hierdoor zien ze er sexy en verfijnd uit – maar zijn ze altijd draagbaar en verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen. Precies geschikt voor de Gen Z dus.

Francois Bodet, Eglantine: Nabestellen is de uitdaging

Als het gaat om design en marketing, richten we ons in eerste instantie op bruidsmodespeciaalzaken, niet zozeer op de bruiden. Ons primaire doel is dan ook om bruidsmodespeciaalzaken precies de modellen en de service te bieden die ze nodig hebben om Generation Z te bedienen. Deze generatie groeide op met talloze realityshows die draaien om het thema bruiloften. Daarom willen ze romantiek en emotie tijdens hun fitting. Dat is eigenlijk de enige reden waarom ze naar een bruidsmodewinkel gaat.

Ralf Klute, Club of Gents: Gen Z houdt van ongecompliceerd

Generation Z wil dat alles duidelijk is – op alle vlakken. Het trouwpak moet easy to wear zijn. Het kopen van een trouwpak is nog onbekend terrein voor bruidegoms van deze leeftijd. Daarom zetten we in op duidelijk te begrijpen trouwoutfits en complete looks die alles omvatten, van trouwschoenen en -accessoires tot geïntegreerde ringzakjes. Jonge mannen willen een mannelijk trouwpak, gemaakt van een donkere, grove stof, niet te fijn of formeel en van een stretchkwaliteit. Gecombineerd met stoere sneakers is zo’n trouwlook ook leuk voor op de dansvloer na het officiële gedeelte. In onze marketing bereiken we Generation Z vooral via e-commerce en social mediakanalen zoals TikTok.

Trendonderzoeker Laura Puricelli: De nieuwe generatie Z

Laura Puricelli wordt gezien als de belangrijkste trendonderzoeker op het gebied van fashion & luxury. De specialiteit van de Italiaanse is Generation Z. Hier legt ze uit hoe bruidsmoderetailers zich kunnen aanpassen aan deze nieuwe generatie.

Doe mee aan onze Sposa Facts-enquête!

Doe mee met onze enquête en beantwoord de volgende zes vragen. Bruidmedia B.V. bedankt de eerste drie inzendingen met een verrassingspakket. De resultaten worden gepubliceerd in het volgende Sposa Facts magazine (EVT 29 juni 2021) en op onze website.

Tiffany London, Tiffany Rose: Wettelijke huwelijken

Wij zijn gespecialiseerd in trouwjurken die onopvallend, eenvoudig en betaalbaar zijn. Sinds april 2020 groeit het aantal klanten in Centraal-Europa, omdat zij precies dit soort japonnen zoeken voor hun burgerlijk huwelijk. De lockdown heeft ertoe geleid dat minder stellen trouwen. En veel bruidsparen die hun wettelijke huwelijk wel op korte termijn laten doorgaan. Deze ontwikkeling heeft Alie Street nog relevanter gemaakt, aangezien onze trouwjurken op voorraad zijn en de volgende dag naar onze klanten op het vasteland van Europa kunnen worden verzonden.

Sonja Jonkers, Casablanca: Dromen van bruiden waar maken

Al meer dan 20 jaar streven we ernaar een partner te zijn voor onze winkeliers – in goede en slechte tijden. In 2020 zijn we het Casablanca C.A.R.E.S. programma gestart. Het biedt onze klanten voldoende financiële ruimte en heeft als centrale doelstelling om met een gezamenlijke verantwoordelijkheid de continuïteit te waarborgen. Ons klantcontact is heel open, alles is bespreekbaar. Voor elke situatie vinden we een passende oplossing. In Europa bieden we samples aan uit eerdere collecties met 70% korting. Onze klanten kopen deze japonnen als samples en werken met nabestellingen.

Danny Bierman, Madi Lane: Japon-budget stijgt

Ik pleit ervoor dat we geen jaartallen meer aan de collecties hangen. Consumenten maakt het namelijk helemaal niks uit. Bij Madi Lane en Evie Young werken we met collectiethema’s, bijvoorbeeld Outback of Aphrodite. Daar sluiten social media en marketingcampagnes zich bij aan.

Irina Donner, Euro Mode Donner: We krijgen erkenning

Toen vorig jaar de coronacrisis begon, richtten we ons op de toekomst en openden we een showroomcentrum in Westerburg in Rijnland-Palts. Veel beurzen zijn afgelast, dus hebben we van de nood een deugd gemaakt en onze collecties en die van andere fabrikanten gepresenteerd in Dom-Mod.

Rolf Kuipers, Très Chic: Bruidsjurk met barcode

We nodigen onze klanten uit in onze Bridal Experience Showroom in Hengevelde, van april tot oktober presenteren we daar de 2022-collecties op paspoppen en de 2021-collecties hangend. Zo bieden we retailers de kans om flexibel in te kopen en in een prettige sfeer het hele team van Très Chic te leren kennen. Ook bieden wij accessoire- en bruidegomsmodefabrikanten, waarmee wij al jaren onze fotoshoots maken, de mogelijkheid om gebruik te maken van onze showroom.

Nicola Oetker-Hilker, Basedow Fashion: Het magazijn wordt kleiner

De crisis heeft voor ons als katalysator gewerkt. We hebben gekeken naar digitale tools en onze collecties online toegankelijk gemaakt. We hebben het made to order-concept ontwikkeld voor de detailhandel. Op deze manier kan de winkelier een eigen collectie samenstellen en zoveel mogelijk verschillende modellen, kleuren, stoffen en maten laten zien. De bruid kan deze passen in de winkel en digitaal de japon naar keuze bestellen, die binnen tien weken geleverd wordt. We produceren geen japonnen waar later geen vraag naar is. Door deze procesoptimalisatie kunnen middelen verstandig en economisch verantwoord worden ingezet.