ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Stefan Piel, Wilvorst Herenmode: Wij bieden 360-graden-marketing aan!

Het merk Wilvorst kan terugkijken op een succes-geschiedenis van meer dan 100 jaar. We spraken met Stefan Piel, Head of Design, Productmanagement en Marketing Print over de huidige marketingstrategieën en de doelgerichtheid van de Wilvorst-stijlwerelden.

U BENT VERANTWOORDELIJK VOOR DE MARKETING VAN ALLE WILVORST-LABELS. OP WELKE PUNTEN WORDT DE FOCUS GELEGD BIJ DE FOTOSHOOTS?

“De fotoshoots zijn afgestemd op de verschillende Wilvorst-stijlwerelden. Onze hoofdmerk Wilvorst since 1916 werd gefotografeerd aan het Comomeer, evenals onze collectie Black Label. Het thema ‘La Dolce Vita’, in scène gezet op een exclusieve locatie met een villa aan het meer en een luxe mahonieboot, benadrukt de look and feel van het merk. Het thema Green Wedding combineert urbaniteit met duurzaamheid en spreekt een grootstedelijk publiek aan. Deze collectie hebben we in scène gezet op het drijvende Hamburgse Café Entenwerder, een romantische woonboot met ultramodern paviljoenarchitectuur.”

WAT WAREN DE THEMA’S VAN DE ANDERE SHOOTS?

“Classics combineert de thema’s feest, club en society, en weerspiegelt, op een jonge manier geïnterpreteerd, onze kerncompetentie op het gebied van feest- en gelegenheidsmode. Atelier Torino verenigt het thema vintage met een glamoureuze stijl. De fotoshoot vond plaats in een exclusieve loft met moderne grijze en metalen elementen. Het nieuwe thema ‘Glamorous’ wordt versterkt door weelderige kroonluchters en een rijk gedekte tafel.”

EN VOOR TZIACCO?

“Tziacco presenteert het thema Royal in weelderige, feestelijke looks met historische jacquarddessins. Er werd gefotografeerd op een wijngaard in Toscane, waar rijkdom, weelde en een koninklijke sfeer worden gecombineerd met een historisch decor.”

WE ZIEN VEEL LICHTBLAUW EN GROEN IN DE COLLECTIES. HOE INTEGREERT U DEZE TRENDS?

“Het thema groen in al zijn facetten is onmisbaar. Naast pastelachtige salietinten, aangevuld met diepe smaragdtinten, worden nieuwe, licht mosachtige nuances toegevoegd. Het thema blauw in een middentoon is belangrijk. Nieuwe basics zijn de kleuren zand en natuur in al hun varianten. Zwart als fashion highlight werkt slechts in enkele collectie-segmenten.”

ZIJN DE VERSCHILLENDE SHOOTS VOOR SPECIFIEKE DOELGROEPEN? HOE BEPAALT U DE STIJLWERELDEN?

“Onze stijlwerelden zijn een afspiegeling van de maatschappij. We hechten waarde aan een diversiteit in onze shoots. De modellen presenteren natuurlijkheid en tonen meer individualiteit dan enkele jaren geleden. De modelkeuze is specifiek afgestemd op de verschillende stijlwerelden en weerspiegelt de doelgroepen van de collectie.”

DIVERSE COLLECTIE-DELEN WERDEN OP DE VOORJAARSBEURZEN GEPRESENTEERD, EN VANAF JUNI WAREN DE VERTEGENWOORDIGERS MET DE HELE COLLECTIE BIJ UW KLANTEN, DE SPECIAALZAKEN VOOR TROUWMODE. WAT IS DE ROL VAN BEURZEN VOOR U?

“Beurzen zijn voor ons erg belangrijk; ze fungeren als een etalage van de verschillende stijlwerelden. Beurzen bieden ons de mogelijkheid om in contact te komen met klanten. Als exposant kunnen we bredere facetten van de verschillende labels presenteren en met de klant in gesprek gaan. Dit is een voordeel ten opzichte van digitale presentaties.”

OP WELKE BEURZEN ZAL U IN 2025 AANWEZIG ZIJN?

“Er is nog geen concrete beslissing genomen.”

HOE ONTWIKKELT DE MARKT VOOR FEESTELIJKE HERENMODE ZICH MOMENTEEL?

“De markt voor feestelijke herenmode verandert voortdurend. Na corona was er een hoos aan orders en nu is dat gestabiliseerd op een niveau dat wij herkennen. Veel nieuwe collectie-onderdelen passen ook prima bij de feesten, gala’s en partijen die niet aan een huwelijk gebonden zijn. Ons traditionele feestprogramma is uitgebreid met veel nieuwere looks. Over het algemeen neemt de casualisering van de feestelijke sector af. De uitstraling wordt duidelijk eleganter en verfijnder.”

U BIEDT DE CONSUMENT ZES VERSCHILLENDE COLLECTIES. HOE IS DE FEEDBACK VAN DE UW WINKELPARTNERS?

“De collectie van 2025 wordt zeer goed ontvangen. De verschillende stijlwerelden worden als actueel en marktgericht beoordeeld. Vooral de levertijden, het voorraadbeheer en het hotline-programma worden  geprezen.”

HOE BELANGRIJK IS DE DIALOOG MET DE VAKHANDEL EN CONSUMENTEN VOOR WILVORST?

“De dialoog met de handel en de consument is voor ons erg belangrijk. We blijven voortdurend in contact via verschillende media om bij de tijd te blijven. Voor alle merken bieden wij een 360-graden-marketing aan. We intensiveren voortdurend onze marketing- en promotieactiviteiten.”

HOE VERWERKT U DE MENINGEN VAN DE HANDEL IN DE COLLECTIES VOOR 2026? HOE BEGELEIDT U DIE PROCESSEN?

“Er vinden regelmatig vertegenwoordigersworkshops plaats, waarin onze vertegenwoordigers de meningen van klanten vertegenwoordigen. Er zijn collectiedagen die exclusief gericht zijn op de discussie tussen ons en de vertegenwoordigers. De verkoopafdeling is nauw betrokken bij de collectiebeslissingen.”

WANNEER EN HOE BEGINT U MET DE VOORBEREIDING VOOR DE COLLECTIE VAN 2026?

“De voorbereidingen voor de collectie van 2026 zijn al begonnen. De strategische bouwstenen van de collecties worden momenteel geëvalueerd om een roadmap voor 2026 op te stellen. Marketing, design en productmanagement zijn al volop in actie.”

EEN PERSOONLIJKE VRAAG TOT SLOT: WAT DRIJFT U PERSOONLIJK?

“Het constant bijstellen en jezelf opnieuw uitvinden is de grootste uitdaging. En dat uitwerken met een gemotiveerd team, is wat ik het leukste vind.”

Portretfoto van Stefan Piel

DEEL DIT BERICHT